Thursday, June 10, 2010

អង្ករ​សំរូប​អាច​ការពារ​មិន​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​លើសឈាម និង​ជំងឺ​គាំងបេះដូង

Ndhhmgvln2ក្រុម​អ្នកឯកទេស​និយាយថា ការ​ប្តូរ​ពី​ការ​ទទួលទាន​អង្ករ​សម្រិត មក​ទទួល​ទាន​អង្ករសំរូប​វិញ អាច​ទប់ស្កាត់​មិន​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​លើសឈាម និង​កាត់បន្ថយ​អត្រា​កើត​ជំងឺ​គាំងបេះដូង ។ អង្ករសំរូប​គឺជា​ប្រភព នៃ​សារធាតុ​សរសៃ​ដ៏​ប្រសើរ​ជាង​អង្ករសម្រិត ហើយ​ក៏​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​កូលេ​ស្តេ​រ៉ូល​ផងដែរ ។ ការ​ធ្វើ​តេស្ត​បាន​បង្ហាញ​ឲ្យដឹងថា អង្ករ​សំរូប​មាន​សមាសធាតុ​ម្យ៉ាង ដែល​ការពារ​បេះដូង​ពី​ពួក​ប្រូតេអ៊ីន ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់ ប៉ុន្តែ​សមាសធាតុ​ទាំងអស់នោះ ត្រូវបាន​យកចេញ​នៅពេល​គេ​ធ្វើ​វា​ឲ្យទៅ​ជា​អង្ករ​សម្រិត ។​

​    ​ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​នៅ​អាមេរិក និង​ជប៉ុន​បាន​និយាយថា ការរកឃើញ​ទាំងនេះ អាច​ជួយ​ពន្យល់​ពី​ហេតុផល ដែល​ករណី​ជំងឺ​បេះដូង មាន​ក្រិត​ទាប​នៅក្នុង​ប្រទេស​ជប៉ុន ទី​ដែល​មនុស្ស​ភាគច្រើន​ទទួលទាន​បាយ​ជាប្រចាំ ។ សាស្ត្រាចារ្យ សា​តូ​រុ អេ​ហ្គូ​ឈិ មក​ពី​សកល​វិទ្យាល័យ Temple រដ្ឋ Philadelphia បាន​និយាយថា “ អង្ករសំរូប​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ង​អង្ករ​សម្រិត ដោយ​ផ្តល់​ការការពារ​មិន​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​លើសឈាម និង​កំណក​សារធាតុ​ខ្លាញ់​ក្នុង​សរសៃឈាម ឬ​ភាព​តឹង​នៃ​សរសៃឈាម​ក្រហម ។ នេះ​បង្ហាញថា ស្រទាប់​របស់​អង្ករ​ផ្តល់​ការការពារ​មិន​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​លើសឈាម ៕

(ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ ខេមបូឌាអេចបេ្រសញូស៍)

No comments:

Post a Comment