Thursday, June 10, 2010

ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញថា ការបរិភោគ​ស្ករ​ច្រើន​បង្ក​ផល​អាក្រក់​ដល់​បេះដូង

ទីភ្នាក់ងារ​សារព័ត៍មាន Reuters បាន​រាយការណ៍​កាលពី​ថ្ងៃ​ពុធ​ថា តាម​កា​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ថ្មី​មួយ ដែល​ត្រូវបាន​ចុះផ្សាយ​នៅក្នុង​ទស្សនា​វ​ដ្តី​សុខភាព “ American Medical Association ” បាន​រកឃើញថា ការបរិភោគ​ស្ករ​ច្រើន​អាច​បង្កើន​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​បេះដូង ។​
​    ​វេជ្ជបណ្ឌិត មី​រាម វ៉ូ​ស ដែល​បាន​ធ្វើ​ការងារ​ស្រាវជ្រាវ​នេះ បាន​និយាយ​នៅក្នុង​សេចក្តីថ្លែងការណ៍​មួយ​ថា “ ដូចគ្នា​ទៅ​នឹង ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​ដែរ អាច​បង្កើន​កំរិត​នៃ​សារធាតុ triglycerides (​ជាតិ​ផ្អែម​) នាំ​អោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់ (cholesterol) ឡើង​ខ្ពស់ ។​
​    ​វេជ្ជបណ្ឌិត មី​រាម វ៉ូ​ស បាន​និយាយថា “ វា​នឹង​សំខាន់​សំរាប់​សុខភាព​រយៈពេល​វែង​ដែល​ត្រូវ​ចាប់ផ្តើម​ពិនិត្យមើល​ថា តើ​កំរិត​ជាតិ​ស្ករ​ប៉ុន្មាន​ដែល​ត្រូវ​បរិភោគ ហើយ​ត្រូវ​រក​វិធី​កាត់បន្ថយ​កំរិត​ជាតិ​ស្ករ​នេះ ” ។​
​    ​ការ​ទទួលទាន​ស្ករ​ច្រើន​ពេក​មិន​ត្រឹមតែ ធ្វើអោយ​ធាត់​ដុះពោះ​នោះទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​បង្ក​អោយ​មាន​ជម្ងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម សម្ពាធ​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់ ជម្ងឺ​បេះដូង និង​ជម្ងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល​ទៀតផង នេះ​បើ​យោង​តាម​ទស្សនា​វ​ដ្តី​សុខភាព​នេះ ៕

(ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ ខេមបូឌាអេចបេ្រសញូស៏)

No comments:

Post a Comment